Misiunea

Asociatiei Centrul de Initiativa Comunitara este de a identifica nevoile culturale, educationale si sociale ale comunitatilor si de a gasi solutii sustenabile si fezabile pentru stingerea acestora. Prin toate proiectele ce se realizeaza, Asociatia promoveaza si sustine valori ca educatia continua, echilibrul, onestitatea, forta lucrului in echipa si puterea comunitatii.

Viziunea

Asociatiei Centrul de Initiativa Comunitara priveste identificarea cat mai multor comunitati si inchegarea unor legaturi de parteneriat, precum si o buna comunicare intre acestea pentru sustinere reciproca continua si atitudine proactiva.

Istoric

Asociatia "CENTRUL DE INITIATIVA COMUNITARA" s-a constituit, in baza Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, cu modificarile si completarile ulteriore si cu Codul civil al Romaniei, ca persoana juridica romana de drept privat, fara scop lucrativ, nonguvernamentala si apolitica. CENTRUL DE INIŢIATIVĂ COMUNITARĂ a aparut cu scopul de a promova, sprijini, realiza si coordona activitati care sa contribuie la dezvoltarea comunitatii din punct de vedere social, educational, cultural, ecologic, turistic si economic. Asociatia isi propune astfel mobilizarea si antrenarea civica a comunitatii prin cultivarea in randul populatiei a atasamentului fata de comunitate. CENTRUL DE INIŢIATIVĂ COMUNITARĂ poate oferi sprijin si altor asociatii sau fundatii preocupate de aceleasi teluri, cu conditia ca acestea sa aiba un caracter nonprofit, apolitic si sa desfasoare activitati care sa nu contravina normelor legale.

Obiective

Asociatia va initia sau sprijini planuri de dezvoltare ale comunitatii locale; Va initia campanii pentru promovarea valorilor morale, sociale si intelectuale ale societatii; Va initia si derula proiecte de dezvoltare locala si regionala in domeniul economico-social, cu finantari proprii, sau prin accesarea de fonduri publice sau private, din tara sau din strainatate; Va desfăşura activităţi culturale, educative, de instruire şi/sau de binefacere, cu titlu gratuit în folosul oamenilor nevoiaşi, al familiilor cu mulţi copii, al oamenilor singuri, bolnavilor, persoanelor cu handicap, copiilor orfani sau abandonaţi, familiilor şi persoanelor cu gospodării distruse în urma calamităţilor naturale sau altor categorii identificate. Va initia campanii umanitare; Va coordona actiuni de ecologizare regionala; Va initia si derula proiecte de dezvoltare turistica locala si regionala, cu finantari proprii, sau va actiona pentru accesareade fonduri publice sau private, din tara sau din strainatate; In vederea atingerii scopurilor si obiectivelor propuse mai sus Asociatia va desfasura programe si activitati de informare, consiliere, educatie, monitorizare.

Echipa

Toti membrii asociatiei sunt voluntari.

Parteneri

ArhivA

Autobuzul lui Mosc Craciun 2015

Centrul de Iniţiativă Comunitară Galaţi (CIC), împreună cu TRANSURB Galaţi şi sponsorul principal IML Motoare [...]

Nu singut de Craciun.

Centrul de \initiativa Comunitara a organizat pentru 40 de copii din invatamantul gimnazial, copii cu parintii plecati la munca, in strainatate, [...]

24 de ore inot incontinuu pentru Evelina Stefania

Asociatia “Evelina Stefania invinge mucoviscidoza” împreună cu CENTRUL DE RECUPERARE DELFINUL [...]